Agenda

De BLWG organiseert excursies, weekends en bijeenkomsten voor leden en geïnteresseerden. Hieronder staan alle geplande activiteiten. Bij veel excursies staat vermeld dat ze ook geschikt zijn voor beginners: ook niet-leden van de BLWG en KNNV zijn dan van harte welkom. Kom je voor het eerst mee, denk dan aan de juiste kleding en schoeisel voor een buitenactiviteit, een lunchpakket en een loep om de mossen of korstmossen goed te kunnen bekijken. Excursies duren gewoonlijk tot 15:00 uur. Aan de activiteiten zijn geen kosten verbonden, tenzij anders vermeld staat. Opgave is gewenst.

Zaterdag 17 november - Mossenexcursie Bemmel - VOL

Mossenexcursie onder leiding van Jan Pellicaan. Er wordt een zachthoutooibos bij Bemmel bekeken, waar in het recente verleden bijzondere soorten zijn gevonden. Daarna bekijken we de Waalkribben. Het te bezoeken gebied is niet overal even gemakkelijk begaanbaar! Verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats iets voorbij de schoorsteen van de oude steenfabriek aan de Buitenpolder, Haalderen.
13 aanmelding(en) | Toon locatie in Google Maps | Aanmelden via deze website is niet mogelijk
 

Zaterdag 17 november - Korstmossenexcursie Krommenie

Tijdens deze excursie gaan we korstmossen inventariseren in het landelijk gebied tussen Zaandam, Beverwijk en Krommenie onder leiding van Henk Timmerman en Laurens Sparrius. We bezoeken met de auto een aantal voor korstmossen mogelijk interessante locaties. Start: 10:00 uur op de parkeerplaats van station Krommenie-Assendelft.
5 aanmelding(en) | Toon locatie in Google Maps | Aanmelden >
 

Zaterdag 24 november - Mossenexcursie KNNV afdeling Breda

De mossenwerkgroep van de KNNV afdeling Breda organiseert een excursie naar wilgengriend bij Werkendam onder leiding van Klaas van Dort en Colinda van der Meer. Start: 10:00 uur in Werkendam. Kosten: tien euro voor boothuur. Aanmelden en meer informatie over de dag bij breda@knnv.nl.
Toon locatie in Google Maps | Aanmelden via deze website is niet mogelijk
 

Zaterdag 1 december - Noord-Hollandse Natuurdag

Jaarlijkse bijeenkomst over natuuronderzoek en vrijwilligerswerk voor natuura in de provincie Noord-Holland met dit jaar onder meer een bijdrage van And;re Aptroot over mossen in de duinen, en het veenmosherstel door Bas van de Riet. Meer informatie op de website van Landschap Noord-Holland...
Toon locatie in Google Maps | Aanmelden via deze website is niet mogelijk
 

Zaterdag 15 december - Korstmossenexcursie Groenlo

Tijdens deze excursie zoeken we naar korstmossen in de omgeving van Groenlo in de Achterhoek, onder leiding van Henk-Jan van der Kolk. In Groenlo zijn recent geen korstmossen gemeld. We bekijken onder andere laanbomen en muren in het centrum en de begraafplaats. Als er tijd over is, bezoeken we enkele andere locaties in de omgeving. Start: 10.00 uur op de parkeerplaats tegenover de Deken Hooijmansingel 27 in Groenlo.
4 aanmelding(en) | Toon locatie in Google Maps | Aanmelden >
 

Zaterdag 26 januari - Mossen- en korstmossenexcursie Landgoed Mattemburg

Onder leiding van Petra van der Wiel en Klaas van Dort wordt op het landgoed Mattemburg bij Bergen op Zoom een mossen- en korstmossenexcursie gehouden. We gaan op zoek naar soorten van oud loofbos; onder meer Grof snavelmos. Er ligt veel dood hout, waardoor we een goede kans maken op het vinden van Breed moerasvorkje en Krulbladmos. Een inspectie van veteraanbomen levert wellicht zeldzame Schorssteeltjes op. Deze excursie is ook geschikt voor beginners. Nadere informatie volgt later.
Aanmelden kan pas twee maanden voor aanvang
 

Zaterdag 2 februari - BLWG Lezingendag Tilburg

Jaarlijkse lezingendag van de BLWG met zes sprekers over onderzoek aan mossen en korstmossen. We zijn te gast in het Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Het programma wordt in december bekend gemaakt.
Toon locatie in Google Maps | Aanmelden kan pas twee maanden voor aanvang
 

Zaterdag 2 maart - Korstmossenexcursie Spanderswoud (Hilversum)

Onder leiding van Henk Timmerman bekijken we de groene buitenwijken van noordwest-Hilversum (Trompenberg en Nimrodpark) en een deel van het Spanderswoud; plekken waar nog weinig korstmossen van genoteerd zijn. Vooral in het Spanderswoud zijn bijzondere soorten te verwachten. Als we tijd hebben, nemen we nog een aangrenzende buitenplaats van 's-Graveland mee. Aanvang: 10.00 uur. Verzamelen aan het zuidelijke uiteinde van het westelijke perron van Station Hilversum-Media Park (dus niet de trappen op naar de loopbrug). Aanmelden gewenst.
Aanmelden kan pas twee maanden voor aanvang
 


Het activiteitenprogramma wordt samengesteld door Margriet Bekking