Agenda

De BLWG organiseert excursies, weekends en bijeenkomsten voor leden en geïnteresseerden. Hieronder staan alle geplande activiteiten. Bij veel excursies staat vermeld dat ze ook geschikt zijn voor beginners: ook niet-leden van de BLWG en KNNV zijn dan van harte welkom. Kom je voor het eerst mee, denk dan aan de juiste kleding en schoeisel voor een buitenactiviteit, een lunchpakket en een loep om de mossen of korstmossen goed te kunnen bekijken. Excursies duren gewoonlijk tot 15:00 uur. Aan de activiteiten zijn geen kosten verbonden, tenzij anders vermeld staat. Opgave is gewenst.

Zaterdag 28 november - Korstmossenexcursie Landgoed Zwaluwenburg - VOL

Op zoek naar korstmossen op Landgoed Zwaluwenburg bij 't Harde op de Noord-Veluwe onder leiding van Henk Timmerman en Laurens Sparrius. Op dit oude landgoed is veel parkbos te vinden en een gaaf agrarisch landschap. Vroeger zijn hier incidenteel enkele bijzondere vondsten gedaan (Pachnolepia pruinata, Chrysothrix candelaris). Start: 10:00 uur op de parkeerplaats van NS-station ’t Harde. Om aan de coronaregels te voldoen willen we je vragen om bij aankomst op het verzamelpunt 1,5 m afstand te houden tot elkaar. Bij de start van de excursie splitsen we op in groepjes van maximaal vier personen die elk een eigen route lopen.
15 aanmelding(en) | Toon locatie in Google Maps | Aanmelden via deze website is niet mogelijk
 

Vrijdag 11 december - Korstmoswandeling Stadspark Groningen - AFGELAST

Stadsparken kunnen zeer rijk zijn aan korstmossen door de combinatie van oude bomen, verschillende bostypes, veel verschillende boomsoorten en een warm klimaat. In het Groningse stadspark is dat niet anders; er is een oude beukenlaan, er staan vrijstaande essen, populieren en eiken, en er is een heuvelrug met een warme en een koele kant die door het park heen loopt. Het afgelopen jaar zijn in dit park veel zeldzame soorten gevonden, zoals het Rood schorsvlekje (Coniocarpon cinnabarinum), Ramonia interjecta, Porina byssophila, Bruin olievlekje (Porina leptalea), Wimpermos (Anaptychia ciliaris), de onopvallende schotelkorst Rinodina pityrea en de boomcementkorst Diplotomma pharcidium. Op een wandeling laat Lukas Verboom de mooiste plekken zien en wordt aandacht besteed aan het herkennen van lastige soorten. Verzamelen om 13.00 uur op de parkeerplaats van het stadspark Groningen, Concourslaan1, 9727 KC Groningen. Aanmelden verplicht (max. 10 deelnemers).
7 aanmelding(en) | Toon locatie in Google Maps | Aanmelden via deze website is niet mogelijk
 

donderdag 29 april t/m 3 mei 2021 - Voorjaarskamp 75-jaar BLWG

Het Covid-19 virus houdt ons in de ban en beperkende maatregelen zullen nog wel enige tijd van kracht zijn. Het is nu nog onduidelijk welke beperkingen er volgend voorjaar nog gelden en gezien de vele onzekerheden is besloten de reservering voor Ginkelduin te annuleren en daarmee het jubileumvoorjaarskamp. Wanneer er meer duidelijkheid is over de situatie volgend jaar en er is de mogelijkheid om veilig voor onze gezondheid een voorjaarskamp te houden, dan wordt dat overwogen. De datum blijft daarom staan en hopelijk komt daar ook een bestemming bij.
1 aanmelding(en) | Aanmelden via deze website is niet mogelijk
 

Zaterdag 24 juli t/m zondag 1 augustus 2021 - BLWG Zomerkamp

Het BLWG-Zomerkamp is volgend jaar in Spanje van zaterdag 24 juli t/m zondag 1 augustus 2021. We gaan naar de regio Navarra in het noorden van Spanje, midden in Parque Natural de Urbasa-Andia. We verblijven op camping Urbasa Bioitza. Er is een ruim tentenveld en er zijn huisjes te huur.
15 aanmelding(en) | Aanmelden kan pas twee maanden voor aanvang
 


Het activiteitenprogramma wordt samengesteld door Margriet Bekking margrietbekking@gmail.com. Zelf een excursie organiseren? Mail ons jouw voorstel.