BLWG Lezingendag 2017

Zaterdag 4 februari 2017,  Het Groene Huis, Landgoed Schothorst, Schothorsterlaan 21, Amersfoort

Jaarlijkse ontmoetingsdag voor bryologen en lichenologen. Tijdens de presentaties komen taxonomie en ecologie van de Nederlandse mossen en korstmossen aan bod.

Tweedehandsboeken
Tijdens de lezingendag worden net als vorig jaar veel tweedehandsboeken verkocht, die de BLWG uit diverse schenkingen heeft ontvangen. Van een groot deel van de tweedehandsboeken is een lijst gemaakt. Wil je boeken uit deze lijst kopen, dan moet je een exemplaar reserveren door de titel(s) door te geven aan Heinjo During (h.j.during@uu.nl). Je betaalt de boeken dan bij ontvangst. Naast de boeken uit deze lijst is nog een flink aantal andere boeken beschikbaar waarop ter plekke geboden kan worden.

Route openbaar vervoer: circa 18 minuten lopen vanaf station Amersfoort Schothorst. Bij de uitgang van het station linksaf langs de busbaan lopen. Na 150 m rechtsaf de Nijenrode op. Aan het einde van de woonwijk de fietsbrug over en linksaf de Schothorsterlaan (fietspad) op. Na een kilometer sla je rechtsaf en volg je de borden Centrum voor Natuur en Milieu / Het Groene Huis. Route auto: gebruik routenavigatie. Je kunt gratis parkeren naast Het Groene Huis.

Aanmelden voor de lezingendag

Programma

10.00 uur

Ontvangst met koffie en thee

10.45 uur

Opening
Laurens Sparrius, BLWG

10.50 uur

Nieuwe mossen en nieuwe namen. Hoe het verleden herleeft
Henk Siebel

11.20 uur

De achtergrond van genusnaamswijzigingen in korstmossen
Hans Toetenel & André Aptroot

11.50 uur

Nieuws over de projecten van de BLWG 
Laurens Sparrius

12.05 uur

Lunchpauze met om 12.50 uur de algemene ledenvergadering en uitreiking van de prof. dr. J.J. Barkmanprijs. In de pauze en tijdens de vergadering wordt voor koffie en thee gezorgd. Er is geen lunch verkrijgbaar.

In de pauze zijn tweedehandsboeken te koop

14.00 uur

Een nieuwe richtlijn voor het detecteren van klimaatverandering met behulp van epifytische korstmossen
Norbert Stapper

14.30 uur

Algemene korstmosparasieten
Henk-Jan van der Kolk

15.00 uur

Pauze met koffie en thee

15.20 uur

De mosflora van Noardeast Fryslân
Jakob Hanenburg

15.40 uur

Endemische korstmossen op Porto Santo
Laurens Sparrius & André Aptroot

16.00 uur

Feestelijke borrel tot uiterlijk 17.00 uur

Boeken
Het is mogelijk om tijdens de lezingendag in de BLWG-winkel bestelde uitgaven zonder verzendkosten af te halen en te betalen. Geef dit aan bij uw bestelling. De verzendkosten worden dan in mindering gebracht op uw factuur.