Mossenactiviteiten voorjaar 2011
 
De BLWG organiseert excursies, weekends en bijeenkomsten voor leden en publiek. Hieronder staan alle geplande activiteiten. De meeste excursies zijn ook geschikt voor beginners en u hoeft niet lid te zijn van de vereniging. Doet u mee, denk dan aan de juiste kleding voor een buitenactiviteit, een lunchpakket en een loep om de mossen of korstmossen goed te kunnen bekijken. Excursies duren gewoonlijk tot 15.00 uur. Aan de dagexcursies zijn geen kosten verbonden, tenzij anders vermeld staat.
 
Vrijdag 29 april t/m zondag 1 mei - BLWG Voorjaarsweekend Drenthe
Voorjaarsweekend BLWG in het zuidoosten van Drenthe met als doel het bezoeken van natuurgebieden in witte hokken. We verblijven op camping 't Vlintenholt nabij Odoorn (Borgerderweg 17, 7873 TC Odoorn). Daar is een veldje gereserveerd voor de kampeerders. Er zijn verder nog 1 trekkershut, 2 yurts en waarschijnlijk ook appartementen te huur. In de nabijgelegen dorpen Exloo en Odoorn is ook volop accomodatie. Excursies starten op vrijdag, zaterdag en zondag om 9:00 uur vanaf de camping.
 
Zaterdag 14 mei - Mossenexcursie witte hokken Borculo
Mossenexcursie onder leiding van Rudi Zielman in de Achterhoek, waar ondermeer de oude kern van Borculo en natuurontwikkelingsterreinen langs de Slinge worden bezocht. Start: 10:30 uur museumboerderij De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25, Borculo.
 
Zondag 15 mei - Korstmossenexcursie Zwolle-Kranenburg
Aan de oostzijde van Zwolle gaan we onder leiding van Henk Timmerman op zoek naar korstmossen op de schitterende oude begraafplaatsen Kranenburg en Bergklooster, in het rivierduinbos van de Agnietenberg en, na een oversteek van de Vecht met een pontje, in het landgoed van Huize Arnichem. Een prachtig gebied met veel verschillende landschappen. Geschikt voor beginners. Start: 12:00 uur. Locatie: Kranenburgweg 5, ingang begraafplaats (Bussen: 29/40/70/Syntus 3).
 
Zaterdag 27 augustus - 1000-soortendag Weerribben
Tijdens deze dag proberen we met soortspecialisten van alle PGO's zoveel mogelijk soorten in de Weerribben te vinden. De organisatie is in handen van EIS-Nederland en Staatsbosbeheer. Via de organisatie kan een onderzoeksvergunning worden aangevraagd waarmee delen van het terrein ook op andere dagen te bezoeken zijn.
 
Donderdag 1 t/m zondag 3 september - Najaarsweekend Luxemburg
De BLWG gaat met het najaarsweekend mee met onze zuiderburen naar Luxemburg. De organisatie ligt in handen van de Vlaamse Werkgroep Bryologie en Lichenologie. Aankomst: donderdagavond. Excursies op vrijdag, zaterdag en zondag. Er wordt gekampeerd, maar in de buurt kunt u zelf ook een andere overnachtingsplek zoeken. Meer informatie volgt nog.

Meedoen? Kijk op http://www.blwg.nl/mossen/excursie.aspx om u op te geven voor een activiteit. In de loop van het jaar verschijnen ook diverse nieuwe activiteiten op de website.


Mossengroep op LinkedIn
De BLWG heeft op de sociale netwerksite LinkedIn een eigen groep met inmiddels 14 leden. Natuurlijk hebben veel meer mossenmensen een profiel op LinkedIn. Voeg de BLWG-groep daarom toe aan je profiel en ontdek welke mensen allemaal voor hun (vrijwilligers)werk met mossen en korstmossen te maken hebben.
De BLWG is de vereniging voor onderzoek en bescherming van mossen en korstmossen in Nederland. Meedoen kan onder meer bij 20 mossenwerkgroepen in Nederland.

Colofon - Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Bryologische en Lichenologische Werkgroep van de KNNV. Kopij inzenden voor het volgende nummer kan naar sparrius@blwg.nl.

Lid worden van de BLWG - Voor slechts 25 euro (20 euro voor KNNV-leden) per jaar ontvangt u het mossentijdschrift Buxbaumiella. Lid worden.

Powered by YMLP.com