Agenda

De BLWG organiseert excursies, weekends en bijeenkomsten voor leden en geïnteresseerden. Hieronder staan alle geplande activiteiten. Bij veel excursies staat vermeld dat ze ook geschikt zijn voor beginners: ook niet-leden van de BLWG en KNNV zijn dan van harte welkom. Kom je voor het eerst mee, denk dan aan de juiste kleding en schoeisel voor een buitenactiviteit, een lunchpakket en een loep om de mossen of korstmossen goed te kunnen bekijken. Excursies duren gewoonlijk tot 15:00 uur. Aan de activiteiten zijn geen kosten verbonden, tenzij anders vermeld staat. Opgave is gewenst.

Vrijdag 15 t/m zondag 17 september - VWBL weekend Dinant

De Vlaamse Werkgroep Bryologie en Lichenologie organiseert een (korst)mossenweekend in de omgevingvan Dinant. Organisatie is in handen van Dries Van den Broeck en Dirk De Beer. Meer informatie...
Aanmelden via deze website is niet mogelijk
 

Zaterdag 16 september - IVN mossenexcursie Oranjewoud

Het IVN organiseert een mossenexcursie in het Rengerspark in Oranjewoud onder leiding van bryoloog Harry Waltje. Meer informatie op de website van het IVN De Lege Midden >
Aanmelden via deze website is niet mogelijk
 

Zaterdag 30 september 2017 - Mossenexcursie Laag-Wolfheze

Mossenexcursie naar Laag-Wolfheze o.l.v. Michel Zwarts en Klaas van Dort. Tussen Oosterbeek en Wolfheze liggen Laag en Hoog Wolfheze, twee prachtige natuurgebieden met oude bossen, heide, sprengen en beekjes. Een inventarisatie in de jaren negentig leverde meer dan negentig mossoorten op. Dit jaar inventariseert de afdelingen Wageningen van de KNNV Laag Wolfheze opnieuw. Bij de excursie gaan we onder andere op zoek naar de soorten die nog niet zijn teruggevonden. De excursie start om 10.00u vanaf het parkeerterrein tegenover Hotel Wolfheze, gelegen langs de Wolfhezerweg (N783).
Aanmelden kan pas twee maanden voor aanvang
 

Zaterdag 18 november 2017 - Mossenexursie Oudlands Laag

Mossenexcursie o.l.v. Margriet Bekking en Petra van der Wiel. Ten zuiden van Steenbergen liggen de natuurgebieden Oudland en Halsters Laag. Deze gebieden liggen op de overgang van de hogere dekzandgronden van de Brabantse Wal naar de zeekleipolders. Hierdoor komt kwelwater aan het oppervlak. Na de excursie van afgelopen voorjaar naar het Halsters Laag, waar o.m. Reuzenpuntmos gevonden werd, gaan we nu het aangrenzende gebied van het Oudlands Laag bekijken. Nadere info volgt later.
Aanmelden kan pas twee maanden voor aanvang
 

Vrijdag 20 t/m zondag 22 april - BLAM symposium Frankfurt

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de BLAM, organiseren BLAM en Senckenberg het symposium Europe's cryptogams in a changing world - 50 years of research and protection of bryophytes and lichens in Central Europe bij het Senckenberg Institut in Frankfurt am Main. BLAM-leden krijgen instructies om zich aan te melden.
Aanmelden via deze website is niet mogelijk
 

zaterdag 21 t/m 28 juli 2018 - BLWG Zomerkamp 2018

Het BLWG Zomerkamp 2018 gaat naar de Vosges Mosellanes in Oost-Lotharingen (N.O.-Frankrijk) en vindt plaats van zaterdag 21 t/m zaterdag 28 juli 2018. Noteer deze datum alvast in de agenda! Het gebied van de Vosges Mosellanes is gelegen in het noordelijke deel van de Vogezen, aan de voet van het Massif du Donon. Meer informatie volgt later dit jaar.
Aanmelden kan pas twee maanden voor aanvang
 


Het activiteitenprogramma wordt samengesteld door Margriet Bekking