BLWG Voorjaarskamp 2018 Oost-Groningen

Vrijdag 27 april t/m zondag 29 april

Locatie

Accomodatie
We verblijven op Camping ZomersBuiten, Oude Pekela. Naast een tentenveldje heeft men ook twee B&B kamers en twee huisjes. Voor deze huuraccommodaties geldt: tijdig reserveren! Dit kan rechtstreeks naar de camping groen@campingzomersbuiten.nl of via Booking.com. Plaatsreservering voor tent, caravan, camper dient rechtstreeks aan de camping te gebeuren onder vermelding van: BLWG.

Omgeving
In het noorden ligt een zeekleigebied met akkers, bosjes en wierden, het Oldambt, en de Dollard met buitendijkse kwelders met ziltmos, Hennediella heimii. In de dorpjes in het noorden van Oost-Groningen speuren we naar mossen en korstmossen op kerken, begraafplaatsen en sluismuren. Op dergelijke locaties duiken altijd wel verrassingen op. Van terreinen langs de grens met Duitsland zijn nauwelijks gegevens bekend. Reden om het soortenaantal in deze nog witte hokken eens flink op te schroeven met kleipioniers, zoals Microbryum davallianum.

Het zuidoostelijke deel van de provincie, Westerwolde, bestaat overwegend uit zandgrond. We bezoeken hier enkele her-ingerichte natuurgebieden in het dal van de Ruiten Aa. Langs de weer meanderende beek liggen broekbossen, halfnatuurlijke graslanden en heideterreintjes. Op de oude laanbomen van historische esdorpen zoals Smeerling hebben we kans op boomspijkertjes en schorssteeltjes.

Vertrek excursies
Er zijn aparte mossen- en korstmossenexcursies. De eerste excursie start vrijdag 27 april 2018 om 09.00u vanaf de ingang van de camping in Oude-Pekela.

Aanmelden
Meld je tot een week van tevoren aan via de activiteitenagenda.