BLWG Voorjaarsweekend Valkenswaard

Vrijdag 29 april t/m maandag 2 mei 2022

Het BLWG Voorjaarsweekend gaat na lange tijd weer naar Noord-Brabant. We verblijven op Vakantiepark De Brugse Heide, Maastrichterweg 183, Valkenswaard, gelegen in het Dommeldal. Er is een camping, huisjes en een groepsaccomodatie met een gemeenschappelijke ruimte waarin we met binoculairs en microscopen aan de slag kunnen gaan.

Overnachting
Kom je met een tent/caravan/camper of wil je een stacaravan huren op de camping, boek deze dan zelf bij De Brugse Heide. Vroeg boeken loont! Bij reserveren graag vermelden ‘BLWG’.

Programma
Tijdens het weekend is er elke dag de hele dag een excursie. De bryologen en lichenologen gaan in elk geval 's ochtends naar hetzelfde gebied. De excursies beginnen op de parkeerplaats van de camping. De starttijden worden nog bekend gemaakt. Voor wie wil, is er een korte excursie op maandag 2 mei 2022. In het voorlopige excursieprogramma gaan we vrijdag 29 april naar De Plateaux op het grensgebied met België, gelegen tussen de droge zandgronden en het beekdal van de Dommel. De Plateaux bestaan voor een deel uit vloeiweiden, een watersysteem van begin 19e eeuw. Verder tref je er bos, hei (grensoverschrijdend) en vennen. Op zaterdag 30 april gaan we naar onze zuiderburen, waar we met onze Belgische korstmossen- en mossenvrienden een gezamenlijke excursie houden naar Landschap De Liereman bij Oud-Turnhout, een van de oudste natuurgebieden van België met bos, heide (het beste Sphagnum-gebied van Vlaanderen waar in 2020 een zware brand heeft gewoed), stuifduinen, vennen en graslanden. Zondag 1 mei staan de Malpie, met heide, vennen, bos en de rivier de Dommel en het Leenderbos geprogrammeerd en voor maandag 2 mei bekijken we de natuurontwikkeling in het beekdal van de Strijper Aa.

Aanmelden
Meld je aan via het aanmeldformulier, ook als je zelf een overnachtingsplek regelt of alleen een dag wilt langskomen. Deelname zonder overnachting is gratis.